Водопостачання на Дніпропетровщині планується відновити до осені – Шмигаль

Водопостачання на Дніпропетровщині планується відновити до осені – Шмигаль

Укрінформ
У частині Дніпропетровської області, яка залишилася без води внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС, планують відновити водопостачання до осені.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

Глава уряду зазначив, що російський теракт на Каховській ГЕС поставив під загрозу водопостачання для сотень тисяч людей та кількох регіонів.

"Працюємо спільно з громадами та місцевою владою над вирішенням цих проблем. Розпочали прокладання магістральних водогонів на Дніпропетровщині. Це три ланки загальною протяжністю понад 144 км. Строки виконавцям поставили максимально стислі – до осені мають завершити роботи. Завдяки цим проєктам Кривий Ріг, Марганець, Нікополь будуть із водою. Зробимо для цього все можливе", – сказав Шмигаль.

Він поінформував про перші проміжні результати відновлення водопостачання. За словами очільника уряду, у місті Покрові проклали водогін і відновили централізоване постачання води, у Нікополі та семи громадах Криворізького району частково відновлене централізоване водопостачання.

Шмигаль нагадав, що для виконання цих робіт уряд виділив 1,5 мільярда гривень.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: у населених пунктах відновлюють водопостачання

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області. У низці населених пунктів на Херсонщині і Дніпропетровщині з‘явилися проблеми з водопостачанням.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-