У Запоріжжі з'явилась площа Вернадського і сквер Запорізьких стрільців

У Запоріжжі з'явилась площа Вернадського і сквер Запорізьких стрільців

Укрінформ
Депутати Запорізької міської ради прийняли рішення щодо дерусифікації, деколонізації назв у місті. Замість площі Пушкіна тепер у центрі Запоріжжя буде площа Вернадського.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради, передає Укрінформ.

"Затверджене рішення про перейменування площі Пушкіна на площу імені Володимира Вернадського. Перейменування площі підтримав Макс Поляков – міжнародний підприємець, меценат родом з Запоріжжя. Його компанія придбала будинок побуту «Ювілейний», де планує створити сучасний інноваційний центр. Представники компанії висловили зацікавленість у співпраці з міською радою для реконструкції площі, з встановленням пам’ятника Вернадському", - зазначили в мерії.

Крім того, прийнято рішення про перейменування вулиці Волгоградської на вулицю Володимира Грищенка, Почесного громадянина Запоріжжя, який був радником у кількох міських голів.

Вулицю Волзьку перейменовано на честь запорізького музиканта Андрія Лободи, Таганська стала вулицею Антона Незоли – на честь запоріжця, який загинув, захищаючи Україну. Сквер «Індустрія» перейменовано на сквер «Запорізьких стрільців» - з метою увічнення бойової слави військовослужбовців створеного у Запоріжжі 6-го стрілецького батальйону.

Читайте також: Тризуб на щиті монумента «Батьківщина-мати» з’явиться до Дня Незалежності – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, у місті Малин, що на Житомирщині, вулицю Ніни Сосніної перейменували на честь головнокомандувача Збройних сил генерала Валерія Залужного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-