На Житомирщині заборонили відвідувати ліси у 30-кілометровій зоні від кордону

На Житомирщині заборонили відвідувати ліси у 30-кілометровій зоні від кордону

Укрінформ
На Житомирщині у 30-кілометровій зоні від українсько-білоруського кордону заборонено відвідувати ліси. Раніше заборона поширювалася на 20-кілометрову смугу.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Після звернення військового командування рада оборони Житомирської області затвердила нові вимоги щодо відвідування лісів та полювання, щоб вберегти життя та здоров’я жителів. Мешканці Житомирщини можуть відвідувати ліси для збору дикорослих ягід, грибів, лікарської сировини, окрім лісів, що знаходяться в смузі на глибині 30 км від лінії державного кордону України, що межує з Республікою Білорусь», - розповів Бунечко.

Читайте також: На Житомирщині відкрили проїзд зруйнованим мостом на трасі Київ-Чоп

В області також заборонено відвідування лісів на території місцевостей, що були тимчасово окуповані. Йдеться про населені пункти Радча, Нова Радча, Грезля, Давидки, Стара Радча, Тичків, Вільхова, Ровба, Рубежівка Народицької громади.

Окрім того, користувачам мисливських угідь заборонено проведення будь-якого полювання на території області в період воєнного стану в лісовій смузі на глибині 30 км від лінії кордону.

Читайте також: Житомирщина отримає понад ₴830 мільйонів на ліквідацію наслідків російської агресії

Бунечко додав, що біотехнічні та охоронні заходи можна проводити лише за погодженням із військовим командування. Заборонено також розводити багаття у лісах, за винятком технологічних процесів, пов’язаних із заготівлею деревини.

Минулого року рада оборони області запровадила заборону на відвідування лісів у смузі на глибині 20 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з Республікою Білорусь.

Як повідомляв Укрінформ, на півночі Житомирщині чоловік знехтував попереджувальними знаками та заїхав на автомобілі на заміновану територію, де підірвався й загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-