В Україні через негоду та обстріли без світла - 34 населених пункти у п’яти областях

В Україні через негоду та обстріли без світла - 34 населених пункти у п’яти областях

Укрінформ
В Україні станом на 11 липня 2023 року дефіцит в енергосистемі відсутній, проте через негоду знеструмлені споживачі в 5 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Через негоду та викликані нею технологічні порушення без світла залишається частина споживачів у Кіровоградській, Сумській, Київській, Черкаській, Чернігівській областях. Загалом знеструмлено 34 населених пункти, переважна більшість із них – на Сумщині», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завершено ремонт мережевої інфраструктури ТЕС, що дозволило підключити до енергосистеми блок теплової генерації потужністю в 240 МВт. Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Читайте також: Енергосистема має достатньо потужності для покриття потреб усіх споживачів - Укренерго

Уночі ворог завдав чергового удару по території України. Внаслідок падіння уламків дрона в Київській області зафіксовано пошкодження ліній електропередачі, знеструмлено 102 споживачі. Ведуться відновлювальні роботи.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли знеструмлювалися 8 населених пунктів у Донецькій області. Також залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади енергетиків працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні без світла залишаються 12,9 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Читайте також: У Харкові під час зливи дерева попадали на автомобілі

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,46 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомлялося, 5 липня на 4 дні раніше завершився ремонт на одному з блоків АЕС. Додано 1000 МВт потужності в енергосистему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-