За пів року Хотинську фортецю відвідали близько 20 тисяч туристів

За пів року Хотинську фортецю відвідали близько 20 тисяч туристів

Ексклюзив
Укрінформ
У Хотинській фортеці цього року відзначають збільшення кількості туристів у порівнянні із періодом карантинних обмежень. Зокрема за перші шість місяців цього року заповідник відвідали близько 20 тисяч туристів, що перевищує показники минулих років.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла директорка Державного історико-культурного заповідника "Хотинська фортеця" Єлизавета Буйновська.

"Зараз дуже зросла активність внутрішніх туристів, які приїздять до Хотинської фортеці. За показниками відвідуваності за ці пів року можна зробити висновок, що ми перевищуємо навіть показники ковідних 2020-2021 років, не кажучи вже про минулий воєнний рік. Зараз маємо уже близько 20 тисяч відвідувачів від початку цього року", - розповіла Буйновська.

Читайте також: Туреччина може долучитися до реставрації Аккерманської фортеці на Одещині

За її словами, до фортеці найчастіше організовують візити туристичних груп дітей внутрішньо переміщених осіб із прифронтових територій - Харківщини, Сумщини, Донеччини, Луганщини, Миколаївщини тощо. Також чимало туристичних груп приїздить із великих українських міст - Києва, Дніпра, Харкова.

За пів року Хотинську фортецю відвідали близько 20 тисяч туристів / Фото: Віталій Олійник

"Останні тижні почали до нас доволі активно приїздити і поодинокі чи невеликими групами іноземні туристи. Можна помітити у нас візитерів із Румунії, Польщі, Молдови. Якщо раніше, до війни, у нас дуже багато було польських туристів, то зараз я помітила, що збільшилася кількість саме туристів із Румунії. Натомість поляків менше приїздить", - додала керівниця заповідника "Хотинська фортеця".

Вона сподівається, що з такими темпами відвідуваності заповідник у найближчі роки зможе вийти на показники докарантинного періоду, коли за рік фортецю відвідували 70-80 тисяч туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-