В Олешках вакцину від гепатиту і 10 тисяч рублів можуть отримати лише власники паспортів РФ

В Олешках вакцину від гепатиту і 10 тисяч рублів можуть отримати лише власники паспортів РФ

Ексклюзив
Укрінформ
В окупованому місті Олешки на Херсонщині, що постраждало від затоплення, отримати 10 тисяч рублів від російських загарбників можуть лише ті, хто пройде вакцинацію проти гепатиту А.

Про це в розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук.

«Окупанти проводять вакцинацію проти гепатиту А, черевного тифу та, здається, від правця… Сказали, що будуть робити (населенню - ред.) три, але роблять лише одне (щеплення - ред.) – проти гепатиту А», - каже Рищук.

За його словами, три щеплення роблять лише для «поліцейських», військових. Щодо населення, то, якщо людина хоче отримати обіцяні окупантами 10 тисяч рублів, то вона повинна пройти спочатку вакцинацію проти гепатиту А.

Міський голова зазначив, що, за його інформацією, для отримання 10 тис. рублів потрібен російський паспорт - все спрямовано на російську паспортизацію.

Читайте також: У центрі Голої Пристані - критична ситуація через підтоплення

Він також повідомив, що на окупованих територіях окупанти приховують загибель людей від саме затоплення - вказують, що причина смерті, наприклад, хвороба серця. Мер припускає, що в цьому також може бути корупційна складова - щоб отримувати хабарі за правдиву довідку.

Рищук розповів, що у багатоповерхівках мікрорайону Аметист усі квартири, господарі яких виїхали, обкрадають російські військові, «виносять речі».

Також ворог, за його словами, ставить свою військову техніку ("Град", "Солнцепьок") для прикриття серед житлових кварталів, і звідти здійснюються обстріли.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Читайте також: На Херсонщині залишаються підтопленими 18 населених пунктів

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-