У центрі Голої Пристані - критична ситуація через підтоплення

У центрі Голої Пристані - критична ситуація через підтоплення

Укрінформ
У тимчасово загарбаній військовими РФ Голій Пристані на Херсонщині, станом на ранок 3 липня, у центральній частині міста – критична ситуація через підтоплення.

Про це у Телеграмі повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Протягом тижня ситуація в громаді майже не зазнала змін. У місті Гола Пристань підтопленими залишаються східна та центральна частини. Критична ситуація в центральній частині міста, де рівень води подекуди сягає в низинах до 0,7 м. Відтік води в цій частині здійснюється лише за рахунок зниження ґрунтових вод та випаровування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, від застояної води стоїть сморід. На вулицях - сміття, повалені дерева, вирви та руїни. Благоустрій та прибирання територій загального користування не здійснюється.

Читайте також: Південна Корея надасть $1 мільйон допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

В МВА інформують, що газопостачання, водовідведення та водопостачання в багатоповерхових будинках міста не відновлено, а каналізаційні системи міста перебувають у зоні підтоплення. Електропостачання періодично зникає.

Зв'язок у громаді майже відсутній.

Населені пункти Великокардашинського старостату залишаються підтопленими в низових частинах села Кохани та в районах домоволодінь прибережної зони в селі Кардашинка. Газо- та електропостачання відсутнє. У населених пунктах Велика та Мала Кардашинки електропостачання відсутнє. Попри це, населення повертається до своїх домівок.

Читайте також: Зеленський: Той, хто в Росії віддав наказ знищити Каховську ГЕС, розумів, що робить

Також підкреслюється, що медичні послуги відсутні, аптечні заклади в місті не працюють.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-