У Голій Пристані на вулицях досі стоїть вода - ОВА

У Голій Пристані на вулицях досі стоїть вода - ОВА

Укрінформ
Російські загарбники у тимчасово окупованій Голій Пристані не допомагають мешканцям ліквідувати наслідки затоплення, вода на вулицях стоїть і досі, подекуди її рівень сягає 70 см.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, передає кореспондент Укрінформу.

«У Голій Пристані на вулицях досі стоїть вода, в деяких місцях навіть до 70 см. Люди скаржаться на сморід. Росіяни воду не відкачують, нічим не допомагають. Світло тимчасово з'являється, а потім знову зникає. Окупанти не реагують звернення з постраждалих домогосподарств. Швидше за все, там можуть бути тіла людей, які загинули внаслідок затоплення», - сказав Толоконніков.

Читайте також: На Херсонщині працюють 50 медиків-добровольців з різних регіонів України

За його словами, на лівому березі загарбники активно облаштовують військові госпіталі, бо з'являється багато поранених та інфекційних захворювань.

Водночас у Генічеській громаді відбувається певна ротація російських військових.

«Заїжджають нові війська і свою "роботу", як завжди, починають з мародерства в санаторіях та пансіонатах. В них навіть у кожній громаді є спеціальні склади, куди звозять награбоване і підписують кожен своє», - сказав речник.

Читайте також: На Херсонщині залишаються підтопленими 18 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, у Сергіївці Херсонської області з 15 червня в одному з підрозділів 5-ї армії Східного військового округу на мінах, які були встановлені попередньою ротацією, підірвалося до 10 військовослужбовців РФ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-