Нацкомісія вилучила Запоріжжя зі списку міст на перейменування

Нацкомісія вилучила Запоріжжя зі списку міст на перейменування

Укрінформ
Національна комісія зі стандартів державної мови скоротила список населених пунктів, які рекомендує перейменувати, аби привести їхні назви у відповідність до мовних стандартів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, з переліку, оприлюдненого 30 червня, вилучили Запоріжжя, яке раніше пропонували перейменувати на Запорожжя.

У новому переліку – десять міст, решта – села і селища. Уточнюється, що у початковій версії рекомендацій комісії було понад 1400 населених пунктів,  а у зміненій – понад 350.

Серед міст, назви яких пропонується змінити: Бровари (на Броварі) на Київщині, Сорокине (на Сороче чи Сорочине), Сєвєродонецьк (Сіверськодонецьк, Сіверськодонець, Сіверськодонецьке), Хрустальний, Боково-Хрустальне і Первомайськ на Луганщині, Южноукраїнськ і Первомайськ у Миколаївській області, Южне на Одещині, Первомайський на Харківщині (цим сімом містам комісія радить «запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку»).

Читайте також: Нацкомісія пропонує змінити назви 225 населених пунктів у Криму

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила рекомендації щодо зміни понад 1,4 тис. назв сіл, селищ і міст України, назви яких «не відповідають стандартам державної мови». До переліку потрапило й місто Запоріжжя.

Міністерство освіти та науки запропонувало скасувати рішення Національної комісії зі стандартів державної мови про перейменування низки населених пунктів.

Фото: Голос України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-