На захопленій Херсонщині протягом двох днів знайшли понад 60 загиблих внаслідок повені

На захопленій Херсонщині протягом двох днів знайшли понад 60 загиблих внаслідок повені

Укрінформ
На захоплених територіях Херсонської області російські загарбники задіяли працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих внаслідок повені.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“У зв’язку зі спалахом вірусних хвороб окупанти були вимушені розпочати заходи зі стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації у низці населених пунктів тимчасово захопленої території Херсонської області, які постраждали через підрив Каховської ГЕС”, - ідеться в повідомленні.

Окрім цього, загарбники задіяли працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих внаслідок повені. В результаті пошуково-відновлювальних робіт лише 24-25 червня цього було знайдено понад 60 тіл. 

Щоб приховати реальну кількість жертв, командуванням російських військ було прийнято рішення про поховання загиблих у братських могилах без забору зразків ДНК та встановлення будь-яких позначок на місці поховання.

Як повідомляв Укрінформ, військові Російської Федерації повертаються на рубежі, які займали до підриву греблі Каховської ГЕС на Херсонщині.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-