ВАКС арештував затриманого на хабарі заступника голови Тернопільської ОВА - застава ₴800 тисяч

ВАКС арештував затриманого на хабарі заступника голови Тернопільської ОВА - застава ₴800 тисяч

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 800 тис. грн одному із заступників голови Тернопільської ОВА, якому інкримінують одержання хабара.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі, передає Укрінформ.

ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 800 тис. грн застави одному із заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації, якого спільно з головою Тернопільської обласної ради та ще одним заступником голови Тернопільської ОВА викрито на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голову Тернопільської облради та чиновників військової адміністрації викрили на хабарі - НАБУ

Як зазначається, строк дії запобіжного заходу – до 26 серпня.

Після ознайомлення з повним текстом рішення суду буде вирішено питання щодо оскарження запобіжного заходу в частині розміру застави, заявили в САП.

Як повідомлялося, вранці 26 червня у НАБУ заявили про затримання голови Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА. Тоді в Бюро інформували, що посадовці, за даними слідства, вимагали у власника підприємства 1,8 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради. Пізніше у НАБУ уточнили, що тернопільські посадовці вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови ОВА затримали «на гарячому» після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн.

Як відомо, Тернопільську облраду очолює Михайло Головко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-