Херсон: вода у Дніпрі увійшла в природне русло

Херсон: вода у Дніпрі увійшла в природне русло

Укрінформ
У Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС рівень води у Дніпрі увійшов в природнє русло, коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

На Дніпрі у створі поста «Херсон» рівень води увійшов в природнє русло, коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року.

Підтопленими залишаються два населені пункти (два будинки) на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово захопленій території.

З початку робіт по лінії 101 та 112 надійшло 2 тис. 304 звернення громадян.

Читайте також: На Херсонщині виявили у підтоплених зонах понад 80 вибухонебезпечних предметів

Проводяться роботи з відкачування води. За минулу добу відкачано 72 тис. тонн води з 56 підвалів. З початку робіт відкачано понад 373 тис. 008 тонн води з 923 будинків та підвалів.

Підвезено 59 тонн води, з них питної 23 тонни та 36 тонн технічної води. З початку робіт – 857 тонн води, з них питної 575 тонн та 282 тонни технічної води.

З початку робіт підвезено понад 80 тис 920 кг продуктів харчування та речей першої необхідності.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-