Росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
За добу армія Російської Федерації здійснила атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 28 червня.

У Полтавській області в роковини ракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуку ворог знову атакував Кременчуцький район. Ракети Х-22 влучили у дачний кооператив. Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури не зафіксовано. Поранена дитина.

Черкаська область вночі зазнала ворожої атаки з повітря. Знищені два ударні дрони. Однак ще два поцілили в порожнє складське приміщення в Черкаському районі. Рятувальники ліквідували незначну пожежу.

У Чернігівській області за добу росіяни двічі обстріляли з мінометів Новгород-Сіверський район.

У Сумській області вночі та вранці ворог здійснив 14 обстрілів. Зафіксовано 57 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільска, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Білопільська, Хотінська, Шалигинська громади.

Вчора протягом дня росіяни 10 разів обстріляли прикордоння Сумщини. Зафіксовано 49 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Хотінська, Миропільська, Середино-Будська, Есманська та Великописарівська громади.

Читайте також: У вівторок росіяни 10 разів обстріляли прикордонні громади Сумщини

У Великописарівській громаді пошкоджено чотири приватні житлові будинки, господарчу споруду, літню кухню, гараж, три легкові автомобілі.

У Запорізькій області російські війська здійснили 77 атак по 16 містах і селах. Надійшло 40 повідомлень про руйнування об'єктів цивільної інфраструктури.

З авіації ворог атакував Оріхів та Малу Токмачку, з РСЗВ здійснив 5 обстрілів Левадного, Білогір'я, Лугівського, 70 артобстрілів скоєні по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Преображенці, Малинівці, Юрківці та інших прифронтових населених пунктах.

У П'ятихатках був травмований 75-річний чоловік, поранення дістали 70-річний житель Оріхова та жінки віком 87 та 78 років. Постраждали також п’ятеро жителів Преображенки. Від отриманих поранень загинув 77-річний житель Оріхова.

Вночі над Дніпропетровською областю збивали ворожі дрони Shahed.

Вночі росіяни вдарили по Синельниківському району. Під вогнем перебувала Новопавлівська громада. Пошкоджене аграрне підприємство.

Читайте також: Ворог зосереджується на трьох напрямках, за добу - понад 30 бойових зіткнень

Вчора надвечір агресор вдарив по Нікопольському району. Горіла приватна оселя.

Пошкоджені сім житлових будинків та шість господарчих споруд. Минулося без жертв.

У Харківській області на Слобожанському напрямку армія РФ здійснила мінометні та артилерійські обстріли Удів Богодухівського району та Козачої Лопані Харківського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Масютівка, Кислівка, Котлярівка, Красне Перше і Берестове.

У Луганській області за добу ворог здійснив 115 обстрілів, випустив 526 снарядів.

У Донецькій області за добу дев'ятеро людей загинули в Краматорську, зокрема троє дітей. Одна людина загинула у Міньківці.

Росіяни 16 разів обстріляли населені пункти із РСЗВ "Град", здійснювали авіаудари (тип ракет не встановлено), били з танка, артилерії, ОТРК "Іскандер".

Читайте також: Генсек Ради Європи відреагувала на удар РФ по Краматорську: Це жорстоко і несправедливо

Під вогнем перебували Краматорськ, Авдіївка, Міньківка, Черкаське, Раздолівка, Костянтинівка, Біленьке.

Пошкоджено 15 житлових будинків (з них шість багатоквартирних), три магазина, кафе, РАГС, дві ЛЕП, два цивільні автомобілі, спортивний комплекс, відділення Нової пошти.

У Миколаївській області вчора ворог обстрілював Очаків, горіла суха трава на відкритих територіях.

Також вчора армія РФ обстріляла населений пункт Куцурубської громади, пошкоджено господарчі будівлі.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 72 обстріли (випустили 316 снарядів), з них по Херсону — два мінометні обстріли (6 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 31 населеного пункту. Троє людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-