Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта

Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта

Фото
Укрінформ
У Херсоні працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із Службою безпеки України затримали військовослужбовця, який під час тимчасового захоплення міста працював на російських загарбників у «виправній колонії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що у липні 2022 року росіяни призначили фігуранта «оперуповноваженим оперативного відділу» у захопленій «Північній виправній колонії №90». Він допомагав загарбникам незаконно утримувати херсонців та тиснути на них.

Після звільнення Херсона колаборант намагався переховуватися, проте був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта вилучені мобільний телефон, який він використовував для зв’язку із росіянами, 626 тис. грн і 5 тис. доларів готівкою.

Читайте також: На Запоріжжі колаборанти масово телефонують українським спецслужбам, аби врятуватися - Федоров

Військовослужбовцю повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомлялося, на Херсонщині заочно оголосили підозру 19 колаборантам, які працюють у так званому «експертно-криміналістичному центрі» росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-