Конфлікт на Хмельниччині: влада спростовує, що віряни УПЦ МП кричали «ганьба» родичам загиблого воїна

Конфлікт на Хмельниччині: влада спростовує, що віряни УПЦ МП кричали «ганьба» родичам загиблого воїна

Укрінформ
Голова Красилівської громади Ніла Островська спростувала інформацію про те, що віряни УПЦ МП вигукували «ганьба!» родичам загиблого військового після панахиди, яку проводила ПЦУ.

Як передає Укрінформ, про це Островська повідомила у Фейсбуці.

«Загиблому Воїну ніхто «Ганьба» не кричав. У п’ятницю (23 червня – ред.) ввечері біля Храму дійсно прихильники Української православної церкви МП кричали «Ганьба» прихильникам Православної церкви України, серед яких дійсно були військові, які прийшли помолитись у храм, який вже, згідно з чинним законодавством, належить Православній церкві України. Прихильники УПЦ МП кричали «Ми не хочем ПЦУ», але всім чомусь чується ЗСУ», - написала Островська.

За її словами, переважна більшість жителів Красилова підтримують перехід до Православної церкви України. Островська додала, що вона неодноразово зверталася з цього приводу до благочинного УПЦ МП.

Читайте також: У Ніжині не змогли заборонити діяльність УПЦ МП

«Ми будемо діяти виключно в межах чинного законодавства, цивілізовано і без насилля – не пускають добровільно, парафіяльною радою готується звернення до суду про примусове звільнення приміщення храму», - додала голова громади.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині в місті Красилів віряни УПЦ МП кричали «ганьба!» родичам загиблого, які виходили після панахиди з храму. Панахиду за полеглим проводила ПЦУ.

Як відомо, 30 травня завершено оформлення правовстановлюючих документів, пов’язаних із переходом організації «Релігійна громада Свято-Воскресенського храму м. Красилів» до Православної церкви України.

10 квітня на площі перед приміщенням храму в Красилові понад 1 500 прихожан – членів релігійної громади – проголосували за перехід Свято-Воскресенського храму УПЦ (МП) до ПЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-