У Росії за «міжнародний тероризм» судять п’ятьох жителів Мелітополя

У Росії за «міжнародний тероризм» судять п’ятьох жителів Мелітополя

Укрінформ
В Росії за вигаданими звинуваченнями судять п'ятьох жителів тимчасово окупованого Мелітополя.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Андрія Голубєва, Олександра Жукова, Ігоря Горлова, Юрія Петрова та Володимира Зуєва рік тому викрали, катували і судять в РФ по вигаданому звинуваченню в міжнародному тероризмі», - йдеться у повідомленні.

Також Федоров зазначив, що окупанти влаштовують судилище над мелітопольцем Ярославом Жуком та запорожцем Дмитром Голубєвим, затриманим в Мелітополі. В Лєфортово тримають жительку Мелітополя Яніну Акулову, а також Антона Жуковського та Дмитра Сєргєєва, затриманих у Мелітополі.

Читайте також: На Запоріжжі колаборанти масово телефонують українським спецслужбам, аби врятуватися - Федоров

«Мешканці окупованих територій ціною власного життя і свободи наближають перемогу України. А ворог лютує, бо не може знищити спротив, і фабрикує справи проти мирних мешканців», - наголосив мер.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Бердянську загарбники заявили про «ліквідацію двох проукраїнських терористів». Один з них — 16-річний Тігран Оганнісян. МІПЛ зазначає, що другий убитий — Микита Ханганов, якому в цей день мало виповнитися 17 років.

Читайте також: Родичів убитих у Бердянську хлопців загарбники допитують та обшукують

Тіграна Оганнісяна окупанти викрали ще у вересні 2022 року. Його і Микиту Ханганова звинуватили в тероризмі. За це їм загрожувало 20-річне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-