Регіони продовжують допомагати херсонцям, які постраждали через підрив Каховської ГЕС

Регіони продовжують допомагати херсонцям, які постраждали через підрив Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
Різні регіони України продовжують допомагати херсонцям, які постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомляється в телеграм-каналах обладміністрацій цих регіонів.

Зокрема, начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що громади Буковини не полишають у біді херсонців, а всіляко їм допомагають.

Відтак, з Кіцманської громади відправили 2 буси гуманітарної допомоги, заповнені продуктами, питною водою, одягом, човнами (3 шт) та розкладачками.

З Глибоцької - 1 бус із медикаментами, пилами, мотокосами, питною водою та дезінфекційними засобами.

Новоселицька громада також відправила 1 бус із продуктами та водою. Мамаївська - 2 буси, наповнені продуктами, одягом та водою.

Жителі Вижницької громади відправили херсонцям близько 4 тонн допомоги у вигляді інвентарю для проведення розчищувальних робіт і речей першої необхідності.

Села Юрківці, Вікно та Веречанка відправили 5 тонн медикаментів, продуктів, гумового взуття та води.

З Великого Кучурова на Херсонщину поїхали 40 осіб бригади будівельників та 5 осіб, які готують їжу на місці для людей.

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус поінформував, що чернігівські кулінари пригощають херсонців смачними обідами.

“Чернігівський благодійний фонд «Іскра добра» спільно з чернігівськими кухарями Олегом та Ігорем годують херсонців смачними обідами просто неба в деокупованих частинах міста та області, навіть у найвіддаленіших її куточках”, - зазначив він.

Пресслужба Кіровоградської ОВА повідомила, що жителі Новопразької громади зібрали та відправили херсонцям 1 670 літрів питної води, а також допомогли продуктами харчування довготривалого зберігання (макаронні вироби швидкого приготування, цукор, сіль та ящик печива). Це вже другий вантаж допомоги від них.

Як повідомила пресслужба Херсонської ОВА, три громади області (Чорнобаївська, Дар’ївська та Білозерська) отримали допомогу від енергетиків із Житомирщини, Київщини, Кіровоградщини, Рівненщини та Чернівців. У населені пункти, що постраждали через підтоплення, доставили найнеобхідніші матеріали – шифер, OSB-плити, обладнання для сушіння підвалів і домівок, лопати, тачки, поліпропіленові мішки для прибирання вулиць та спецодяг.

Пресслужба Бериславської РДА поінформувала, що у смт Високопілля завдяки волонтерській підтримці представників Rotary Odesa, Rotary Australia, New Dawn, які передали в користування модульний будинок, запрацював кабінет лікаря.

А з Рівненщини в Кочубеївку для відновлення житлових будинків, пошкоджених ворожими обстрілами, прибули будівельні матеріали. Найближчим часом планується розпочати роботу щодо їх відновлення.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський подякував БФ «АНА» за допомогу одній з херсонських лікарень у вигляді медичних витратних матеріалів, які будуть використані у відділенні реанімації та відділеннях, що здійснюють хірургічні втручання. Також подякував БФ «Support Kherson» та Нісару Ахмаду, які передали херсонським поліцейським човен для рятувальних операцій.

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомив, що в ліквідації наслідків підтоплення херсонцям допомагають тернопільські комунальні служби.

“Ліквідовуємо наслідки ворожих обстрілів й російської окупації. Уже прибрано 3 гектари дворових територій від сміття, біологічних відходів, деревини. Працюємо над доброустроєм населених пунктів й допомагаємо жителям краю”, - зазначив він.

Начальник Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук поінформувала, що спільно із соціально відповідальним бізнесом області відправили для херсонців третій вантаж із шифером.

За її словами, на сьогодні область вже відправила постраждалому від російських загарбників регіону майже 3 тисячі листів. А нещодавно у співпраці з волонтерами передали понад 50 тонн продуктів харчування та питної води.

Читайте також: Німеччина передала для Нікопольського району кубові ємності для води

Як повідомила Харківська міськрада, КП «Харківські теплові мережі» за дорученням міського голови Ігоря Терехова напередодні відправило ще одну партію гуманітарного вантажу для МКП «Херсонтеплоенерго». Зокрема у Херсон відправили теплові гармати для просушки приміщень, питну воду та великі ємності для неї, генератори, плівку, харчові продукти тривалого зберігання.

Не полишає херсонців у біді і світова спільнота. Голова Херсонської облради Олександр Прокудін повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Херсонщина отримує допомогу від глобального фонду Mercy Corps. Уже наступного тижня від організації надійдуть продуктові та гігієнічні набори, а також комплекти для ремонту.

Благодійники ASTEM Foundation передали аварійно-рятувальній службі міста чотири позашляховики.

“Автівки підвищать мобільність наших спеціалістів і дозволять більш оперативно реагувати на виклики, пов’язані зі збройною агресією Росії та ліквідацією наслідків підтоплення”, - зазначив голова облради.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станом на ранок середи у Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС залишалися підтопленими 20 населених пунктів, із них 17 - на тимчасово захопленій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-