Олешки на межі гуманітарної катастрофи - не працює каналізація, немає питної води та світла

Олешки на межі гуманітарної катастрофи - не працює каналізація, немає питної води та світла

Укрінформ
В Олешках на Херсонщині через підтоплення стоїть сморід - не працює каналізація, також немає питної води та світла, окупаційна влада намагається приховати кількість жертв і продовжує вивозити тіла без встановлення причин смерті.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми розуміємо, що там (у підтоплених і поки окупованих населених пунктах Херсонщини - ред.) величезна кількість жертв. В Олешках зараз стоїть страшенний сморід - не працює каналізація, майже всюди немає світла та питної води. Місто на межі гуманітарної кризи. І ми розуміємо, що під завалами власних будинків залишаються загиблі люди”, - сказав Прокудін.

Він зазначив, що офіційно встановлено особи та визначено причину смерті лише щодо 11 мешканців міста.

“Ця цифра дуже занижена, бо Росія намагається приховати факт масової загибелі людей. Там ввели карантин: тіла загиблих вивозять, а лікарів не допускають до огляду для встановлення факту та причин смерті”, - сказав Прокудін.

Читайте також: Загарбники привласнюють гуманітарну допомогу постраждалим у підтоплених Олешках

За даними начальника ОВА, дуже складна ситуація і в окупованій Голопристанській громаді.

“Багато вулиць ще залишаються затопленими, люди не можуть дістатися домівок. Також немає світла та води”, - зазначив Прокудін.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області тривають рятувальні роботи й евакуація населення з місць затоплення, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС, який у ніч проти 6 червня здійснили російські війська.

Україна проводила евакуацію людей з лівобережжя Херсонщини в режимі екстремальної тиші.

Сотні жителів підтоплених Олешок Херсонської області, за попередніми даними, загинули через те, що росіяни відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-