Армія РФ за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
За добу російська армія здійснила атаки на 11 регіонів України, застосовувала ударні безпілотники, авіацію, важку артилерію, миномети.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 20 червня.

Вночі росіяни атакували Київську область за допомогою дронів декількома хвилями. Повітряна тривога тривала понад чотири години.

За оперативною інформацією, в одному з районів пошкоджено нежитлові споруди, кілька приватних будинків та адмістративну будівлю. Внаслідок падіння уламків горіла трав’яна підстилка.

Читайте також: На Київщині внаслідок нічної атаки пошкоджені будинки, від уламків сталася пожежа

Зранку внаслідок ворожого удару дронами пошкоджено об‘єкт критичної інфраструктури у Львові. Спалахнула пожежа на даху будівлі. Постраждалих немає.

У Чернігівській області за добу ворог тричі обстріляв з мінометів Новгород-Сіверський район. В одному із сіл Семенівської громади знищено житловий будинок і господарську споруду.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили 10 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 55 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Білопільська, Юнаківська, Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Новослобідська громади.

Вчора протягом дня росіяни 16 разів обстріляли прикордоння. Зафіксовано 101 вибух. Обстрілів зазнали Миропільська, Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Юнаківська, Шалигинська, Новослобідська громади.

Читайте також: Війська РФ уночі та вранці обстріляли сім громад на Сумщині

По Краснопільській громаді ворог бив з мінометів та артилерії. Є пряме влучання у житловий будинок. Поранені двоє людей, зокрема дитина 2010 р. н.

У Миропільській громаді пошкоджено приватний будинок та гаражне приміщення.

В Юнаківській громаді було влучання по житловому будинку. Одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

Загарбники здійснили 72 обстріли цивільних об'єктів та комунікацій у 19 містах і селах Запорізької області.

Ракетами ворог бив по Запоріжжю та Розумівці, з авіації атакував Оріхів і Преображенку. Ворожі БПЛА атакували Магдалинівку. З РСЗВ росіяни били по Гуляйполю, Левадному, Лобковому, 65 ударів з артилерії здійснили по Гуляйполю, Новодарівці, Залізничному, Новоандріївці, Малій Токмачці, Новоданилівці та інших населених пунктах.

Зафіксовано 50 повідомлень про руйнування.

В Оріхові мінно-вибухові травми дістав 54-річний чоловік.

У Дніпропетровській області вночі агресори з важкої артилерії атакували Мирівську громаду Нікопольського району.

Вчора росіяни били по Нікополю з важкої артилерії. Постраждав 73-річний чоловік. Пошкоджені 16 приватних будинків, дві господарчі споруди знищені, ще 9 пошкоджені. Також пошкоджені газопровід та лінія електропередач.

Читайте також: Росіяни обстріляли з важкої артилерії громаду на Дніпропетровщині

У Харківській області російські війська обстріляли Гур’їв Козачок Богодухівського району, Ківшарівку, Глушківка Куп’янського району.

По селу Новоосинове Куп'янського району ворог завдав удару, орієнтовно, керованою авіабомбою.

Внаслідок обстрілів Вовчанська Чугуївського району пошкоджено багатоквартирний будинок, приватне домоволодіння, сталася пожежа.

Також росіяни з артилерії обстріляли села Лютівка та Івашки Богодухівського району.

В Ізюмі під час спалювання сміття детонував вибуховий предмет. Поранення зазнав чоловік віком 52 років.

На березі річки у селі Оскіл Ізюмського району на протипіхотній міні підірвався 32-річний чоловік та був госпіталізований.

Читайте також: На Харківщині двоє людей підірвалися на вибухівці

У Луганській області західніше Діброви, в районі Кремінної, ворог здійснював атаки, однак успіхів не мав. За добу росіяни здійснили 115 обстріліи (512 снарядів).

У Донецькій області російська армія здійснила 23 обстріли 15 населених пунктів: Рай-Олександрівка, Лиман, Залізне, Часів Яр, Авдіївка, Велика Новосілка, Куртівка, Ласточкине, Ступочки, Червоне, Новобахмутівка, Віролюбівка, Миколаївка, Новий Комар, Торецьк.

П'ятеро людей поранені. Пошкоджено шість житлових будинків, два цивільні автомобілі, АЗС, дитсадок, автомобіль Нацполіції, ЛЕП.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона знищила три ударні БпЛА Shahed-131/136.

Вчора ворог завдавав артилерійських ударів по береговій та портовій зонах Очакова.

Читайте також: ППО збила над Миколаївщиною три дрони-камікадзе

Також вчора внаслідок обстрілів населеного пункту Куцурубської громади горіло поле з пшеницею.

За добу загарбники здійснили 57 обстрілів Херсонської області (випустили 275 снарядів), з них по Херсону — сім артилерійських обстрілів (28 снарядів).

Російські військові поцілили у райони 22 населених пунктів, адміністративні будівлі в Херсоні та селі Бургунки, будівлі АЗС та комунального підприємства у Херсоні.

Через російську агресію 5 людей дістали поранення.

Фото: Юрій Малашко / ЗОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-