У Львові провели акцію-перформанс проти сексуального насильства

У Львові провели акцію-перформанс проти сексуального насильства

Фото
Укрінформ
З метою привернути увагу громадськості до проблеми сексуального насильства на площі біля Національного університету Франка у Львові провели вуличну акцію-перформанс «Поруш тишу».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вулична акція – перформанс «Поруш тишу» у Львові / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

На початку акції візажисти нанесли учасницям акції грим, характерний для постраждалих від сімейного чи сексуального насильства – порізи та синці. Під час перформансу жінки тримали у руках плакати із закликами: «Побиття не має нічого спільного з любов’ю», «Б’є – Ст. 126-1 КК України», «Жоден букет троянд не пробачить, адже квіти можна принести і на могилу…» тощо.

Організували акцію Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та департамент соціального захисту населення Львівської ОВА.

Читайте також: Сексуальні злочини військових РФ на окупованих територіях є системними – Лубінець

«Ми розуміємо, що постраждалі від сексуального насильства часто не звертаються по допомогу, не розповідають найближчим людям через те, що бояться осуду, і через те, що не знають, куди звернутися. Цією акцією ми хочемо сказати, що про насильство треба говорити, розповідаємо про місця, куди можна прийти і отримати допомогу. Про цю проблему потрібно говорити. Навіть якщо ми не бачимо таких випадків у новинах, вони все одно є», – розповіла регіональна спеціалістка з протидії гендерно зумовленому насильству Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Олена Коханець.

Під час акції усі перехожі могли отримати консультацію про допомогу у випадку як сексуального, так і будь-якого іншого домашнього насильства від представників відповідних служб та благодійних організацій, хабів, а також отримати інформаційні матеріали з телефонами та адресами центрів допомоги.

Читайте також: Як отримати правову допомогу від держави постраждалим від сексуального насильства

Як повідомляв Укрінформ, Офіс віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) запустили інформкампанію для привернення уваги суспільства до проблеми та діяльності Центрів допомоги врятованимВ 11 містах України діють Центри допомоги врятованим. Вони працюють у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Чернівцях, Мукачеві, Одесі, Кропивницькому та Полтаві, а у Харкові та Херсоні розгорнули мобільні центри. Станом на червень 2023 року в них отримали допомогу понад 17 тисяч осіб. Тут безплатно надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від війни, зокрема жертвам с

У світі 19 червня відзначають Міжнародний день боротьби зі сексуальним насильством в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-