У Харкові лікарці оголосили підозру через смерть немовляти

У Харкові лікарці оголосили підозру через смерть немовляти

Укрінформ
У Харкові завідувачці відділення пологового будинку оголосили підозру через смерть немовляти у травні 2022 року.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“Повідомлено про підозру завідувачці відділення новонароджених одного з харківських пологових будинків за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, торік 10 травня жінка в одному з пологових будинків м. Харкова народила недоношену дівчинку. В прокуратурі уточнили, що дитина погано їла, у неї були висипання на шиї та щоках.

Читайте також: У Києві судитимуть акушера за смерть дитини

“Мати дівчинки повідомила про це завідувачці відділення. Проте лікарка не провела спостереження за недоношеною новонародженою дитиною. У день виписки дівчинці стало зле, вона кричала, її шкіра стала темно-червоного кольору. Проте завідувачка, оглянувши дитину і ретельно прослухавши її, не звернула увагу на стан здоров’я та передчасно виписала дитину як здорову на четверту добу життя, разом з матір’ю”, - зазначили у відомстві.

По приїзду додому дитину нагодувати не вдалось, у неї був відсутній смоктальний рефлекс. Дівчинка поводилась неспокійно, весь час водила очима в різні боки і більше не заснула. Через деякий час у неї стався напад у вигляді затримки дихання. Мати поїхала до медзакладу. 17 травня 2022 року вночі дитина померла у лікарні.

Читайте також: На Вінниччині затримали підозрювану у причетності до смерті немовляти

“Своєчасне діагностування та початок відповідного вчасного лікування, що входить до посадових обов’язків підозрюваної, могли запобігти розвитку ускладнень та запобігти настанню смерті новонародженої дівчинки”, - заявили у прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-