Соболевський розповів про епідемічну ситуацію на Херсонщині

Соболевський розповів про епідемічну ситуацію на Херсонщині

Укрінформ
На деокупованому правобережжі Херсонщини епідемічна ситуація контрольована, водночас на захопленій військовими РФ лівобережній частині області ризик епідемії є реальним.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Епідемічна ситуація станом на зараз контрольована (на правобережжі – ред.)», - запевнив Соболевський.

На правобережжі області комунальні служби із зон, що були затоплені, вивозять і знищують біовідходи, відповідні служби проводять дослідження стану води.

Як зазначив Соболевський, незважаючи на те, що немає підстав вважати, що є загроза епідемії на Херсонщині, відповідні медичні заклади перебувають у стані підвищеної готовності, вони забезпечені всім необхідним для того, щоб оперативно реагувати на таку загрозу.

Читайте також: Сотні жителів Олешок загинули через відмову росіян їх евакуювати - Центр нацспротиву

За його словами, натомість на тимчасово окупованому росіянами лівобережжі гуманітарна підтримка населення і санітарна обробка постраждалих приміщень та територій - на мінімальному рівні. Ворог готує пропагандистські відео про те, що начебто щось робиться у постраждалих зонах, проте з населених пунктів надходить інформація, що люди самостійно вирішують свої проблеми, зокрема, щодо евакуації, щодо доступу до будинків, від яких відійшла вода.

«Санітарна обробка на належному рівні не здійснюється. Тому ризик епідемії на лівобережній частині, на жаль, є реальним», - наголосив Соболевський.

Він також має інформацію, що на окупованій частині по деяких населених пунктах їздять бригади, які збирають тіла людей і тварин на вивезення, а от хворі чи постраждалі від затоплення їх не цікавлять.

Читайте також: У затопленій Голопристанській громаді відсутні ліки і не працюють магазини

За словами Соболевського, у Херсонській області на територіях, звідки відходить вода, працює близько 30 бригад вибухотехніків.

«Як тільки вода відходить, відразу починають працювати спочатку вибухотехніки, їх близько трьох десятків бригад насправді зараз працює», - сказав він, додавши, що до робіт залучені фахівці з усієї країни.

Після того, як вони дослідять територію, туди заходять правоохоронці, які фіксують збитки, наслідки підриву греблі Каховської ГЕС. Потім до роботи беруться комунальні служби, рятувальники та екологи.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

На Херсонщині станом на ранок 19 червня підтопленими залишаються п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-