Підрив Каховської ГЕС: у Миколаєві рівень води становить 20 сантиметрів

Підрив Каховської ГЕС: у Миколаєві рівень води становить 20 сантиметрів

Укрінформ
У Миколаєві рівень води через підрив Каховської ГЕС нині становить 20 сантиметрів.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На ранок 19 червня маємо загальний рівень води в акваторії Миколаєва 20 см», - написав Сєнкевич.

Водночас у деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води вже знизився на понад 5 метрів, вона відійшла від усіх житлових будинків, які були затоплені.

"Станом на 08:00 19 червня рівень води в р. Інгулець знизився більш ніж на 5 м. До рівня, який був до моменту підриву Каховської ГЕС, залишається 56 см. Наразі вода відійшла від усіх 375 будинків, які зазнали підтоплення", - написав у Телеграмі голова Снігурівської МВА Іван Кухта.

Читайте також: У водоймах Миколаївщини виявили холероподібний вібріон

За його словами, фахівці філії "Миколаївобленерго" продовжують ремонт пошкодженого обладнання. Все ще залишаються тимчасово знеструмленими домівки 41 абонента у трьох населених пунктах громади, які зазнали підтоплення.

Наразі ведуться роботи із відновлення артсвердловин, які забезпечують централізоване водопостачання. У місті здійснюється підвіз води для населення, встановлено нові накопичувачі в декількох мікрорайонах міста.

Працівники міської ради завершили візуальні обстеження будинків та майна громадян, які звернулися з відповідними заявами через підтоплення своїх помешкань.

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС з Миколаївщині евакуювали до тисячі людей

Як повідомлялося, велика вода через підрив Каховської ГЕС дісталася Миколаєва, її рівень становив понад один метр, підтоплено пляжі, човникові бази, яхт-клуб та ресторани на березі Дніпро-Бузького лиману.

Уночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

Фото: Валентина Гурова/Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-