У Запоріжжі відбувся автопробіг на підтримку полонених «азовців»

У Запоріжжі відбувся автопробіг на підтримку полонених «азовців»

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі рідні та близькі полонених "азовців" організували автопробіг центральними вулицями міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій чоловік перебуває у полоні вже понад рік. Він був у колонії в Оленівці, коли стався теракт. Він вижив, але має дуже важкі травми. Зараз мені невідомо нічого про стан його здоров'я і його місцезнаходження. Ми вимагаємо, аби наших рідних обміняли. Ми хочемо, аби держава боролася за них до останнього", - сказала організаторка акції, дружина полоненого Наталя Максимчук.

Вона розповіла, що починаючи з вересня минулого року щомісяця телефонувала в різні організації та відомства, щоб отримати хоча б якусь інформацію про чоловіка та інших полонених.

У Запоріжжі рідні та близькі полонених "Азовців" влаштували автопробіг / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Я говорила з чоловіком, коли він вже у полоні був. Його було підтверджено Міжнародним Червоним Хрестом. Більше того, його запевнили і він мені казав, що за три тижні він повернеться додому. Тобто хлопці розуміли, що їх мають обміняти", - говорить вона.

Читайте також: У Миколаєві відкрили виставку, присвячену пам’яті бійців полку «Азов»

Після того, як стався теракт в Оленівці, вона бачила свого чоловіка в двох інтерв'ю, які були зняті росіянами. Говорить, що він був у важкому стані, втратив вагу, мав уламкове поранення голови та був накритий простирадлом і їй невідомо, чи є в нього руки та ноги.

Разом із Наталею на акцію прийшли родичі інших бійців, які також отримали важкі поранення і були в Оленівці. Люди говорять, що Україна насамперед має повертати поранених військових. Тож такі акції будуть проводити в інших місцях.

Як повідомлялось, 28 липня на території колишньої виправної колонії №120 в місті Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області відбувся потужний вибух. Унаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де утримували полонених українців. За повідомленням російських джерел, близько 40 українців вбито, 130 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-