У Херсоні першочергово розмінують мікрорайон «Острів» - Міноборони

У Херсоні першочергово розмінують мікрорайон «Острів» - Міноборони

Укрінформ
Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС можливі підтоплення мінних полів, що залишись не обстеженими або не ідентифікованими. На сьогодні першочергово розмінуванню підлягатиме мікрорайон «Острів», що розташований в Корабельному районі м. Херсон.

Про це під час брифінгу в Києві повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можливі підтоплення замінованих територій, мінних полів, що залишись не обстеженими або не ідентифікованими. Можливі також відривання якірних річних мін противника, які можуть детонувати як при зіткненні з берегом, так і при зіткненні з плавзасобом чи спробі їх вилучити. В пріоритеті на сьогоднішній день на першочерговість обстеження на відсутність таких мін припадає мікрорайон Острів, що розташований в Корабельному районі м.Херсон. До підтоплення там мешкало до 6 тисяч осіб. Існує загроза виносу мінно-вибухових пристроїв на правобережні ділянки Чорноморського узбережжя», - повідомив Берегуля.

За його словами, для проведення робіт з розмінування об’єктів та очищення території підтоплення після підриву Каховської ГЕС від вибухонебезпечних предметів на сьогодні вже залучені групи протимінної діяльності від ЗСУ, Держспецтранспорту, ДСНС, від Нацгвардії, Нацполіції, а також кінологічні розрахунки.

«За результатами на сьогодні обстежено близько 1,5 км доріг та близько 5 га територій. В Одеській області піротехнічними групами знешкоджено на сьогодні 6 морських мін, які були віднесені через підрив Каховської ГЕС», - повідомив представник Міноборони.

Читайте також: Росіяни мінують гідротехнічні споруди у трьох областях України – Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці - сапери з 3 по 9 червня на звільнених від росіян територіях України обстежили 1524 га місцевості та знешкодили більш як 1100 вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-