СБУ оголосила підозру «директорці» школи, яка впроваджувала російську освіту на Херсонщині

СБУ оголосила підозру «директорці» школи, яка впроваджувала російську освіту на Херсонщині

Укрінформ
СБУ оголосила підозру в колабораційній діяльності «директорці» школи на Херсонщині. Після «перекваліфікації» в окупованому Криму, вона активно впроваджувала стандарти російської освіти в селищі Сиваське.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Служба безпеки оголосила підозру в колабораційній діяльності окупаційній «директорці школи» з селища Сиваське Херсонської області. Колаборантка активно впроваджувала в школі стандарти освіти держави-агресора. Для цього пройшла курси «перекваліфікації» на тимчасово окупованій території АР Крим», - йдеться у повідомленні СБУ.

За їхньою інформацією, йдеться про місцеву жительку, яка до повномасштабного вторгнення працювала вчителем Сиваського ліцею № 2 Новотроїцької селищної ради. Раніше жінка законно обіймала посаду директора цього навчального закладу. Нині за пропаганду та впровадження російських стандартів у закладі освіти на неї очікує до 3 років позбавлення волі.

«Окупаційна адміністрація «Новотроїцького муніципального округу» призначила фігурантку директором т.зв. «державного бюджетного освітнього закладу «Сиваська школа №2». Фігурантка проводила виховні години для працівників школи, дітей та їхніх батьків, де вела проросійську пропаганду», - запевняють в СБУ

Читайте також: Для примусової паспортизації на окупованих територіях росія залучає «волонтерів» і колаборантів

Зазначається, що на всіх урочистостях за її вказівкою піднімався російський прапор та лунав гімн російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-