Івано-Франківська міська рада вимагає повернути Почаївську лавру українській церкві

Івано-Франківська міська рада вимагає повернути Почаївську лавру українській церкві

Укрінформ
Івано-Франківська міська рада вимагає повернути Почаївську лавру українській церкві. Відповідне звернення франківські депутати направили до уряду та Міністерства культури та інформполітики.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Схвалили на сесії міської ради звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській церкві. Вимагаємо розірвати договір оренди з московською церквою та повернути Почаївську Успенську лавру спершу у власність держави, а потім - українській церкві», - зазначив Марцінків.

За його інформацією, депутати Івано-Франківська переконані, що московська церква не може діяти в Україні під час московсько-української війни.

Читайте також: МКІП створило комісії по перевірці використання об’єктів Почаївської лаври – Ткаченко

«Закликаємо припинити договори оренди та або користування упц мп землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності, та не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою Російської Православної Церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно. Ми переконані, що Почаївська лавра має бути українською! Там мають молитися за справедливу перемогу України», - додав Марцінків.

Він нагадав, що Віктор Янукович в 2003 році передав Почаївську Успенську лавру в оренду церкві московського патріархату на 49 років.

Раніше, в Івано-Франківську звільнили усі храми від Московського патріархату.

Читайте також: Оголосили підозру послушнику Почаївської лаври, який виправдовував російську агресію

Почаївська Успенська лавра — православний чоловічий монастир у Почаєві, Кременецький район, Тернопільська область, зі статусом лаври. Найбільша православна святиня на заході України, друга за важливістю після Києво-Печерської лаври. Тривалий час — василіянська обитель. Наразі монастир перебуває в оренді Московського патріархату в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-