Росіяни після підриву Каховської ГЕС посилили тиск на жителів Херсонщини - Маляр

Росіяни після підриву Каховської ГЕС посилили тиск на жителів Херсонщини - Маляр

Укрінформ
Росіяни скористалися трагічними наслідками підриву ними Каховської ГЕС для посилення тиску на жителів тимчасово захопленої території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

За її словами, з початком масової евакуації населення із затопленої місцевості командування російських військ запровадило додаткові жорсткі фільтраційні заходи з виявлення громадян з проукраїнськими настроями.

На блокпостах російські військовослужбовці за дозвіл виїхати людям у безпечні місця змушували їх платити значні суми грошей та віддавати виявлені під час обшуків цінні речі й коштовності.

Крім того, загарбники відбирали і відразу ж знищували українські паспорти, свідоцтва про народження та інші документи, отримані в Україні. Також вони грабували покинуті власниками помешкання.

Як заявила Маляр, загарбники під час знімання пропагандистських відеороликів так званими журналістами цинічно заявляли про нібито здійснення успішної організованої евакуації населення, хоча жодних практичних заходів для цього вжито не було.

Читайте також: На Херсонщині підтопленими залишаються 28 населених пунктів, евакуювали 2 779 жителів

Росіяни також забороняли роботу місцевих волонтерів, які надавали постраждалим гуманітарну допомогу: їжу, воду, одяг, ліки тощо.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово захоплених територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-