Рішення про постійне житло постраждалим від атаки росіян у Кривому Розі буде після експертизи - ОП

Рішення про постійне житло постраждалим від атаки росіян у Кривому Розі буде після експертизи - ОП

Укрінформ
Унаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в Кривому Розі без домівок лишилися близько 60 людей, місцева влада має запропонувати їм тимчасове житло і надалі вирішити питання придбання нових квартир або ремонту постраждалого будинку.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Місцева влада запропонує місця розселення. Поки що, наскільки ми розуміємо, більшість людей хочуть залишатися у своїх родичів, це зрозуміло, але всі вони отримають альтернативне житло від місцевої і обласної влади. Після того, як буде завершена експертиза саме цього житлового будинку, буде прийнято рішення: людям буде або придбане житло коштом місцевого і обласного бюджетів, або цей будинок буде відремонтовано», - сказав він.

Заступник очільника ОП проінформував, що близько 60 людей лишилися без квартир.

Крім того, за його словами, поруч постраждало ще п’ять багатоповерхових житлових будинків, у яких уже відбуваються відновлювальні роботи.

Кулеба підкреслив, що завдання - протягом доби максимально відновити вікна, двері, дахи, щоб люди могли знаходитися в нормальних умовах.

Також він зауважив, що буде ухвалено рішення щодо одноразової матеріальної допомоги постраждалим.

Читайте також: Координаторка системи ООН в Україні засудила атаку РФ на Кривий Ріг

Заступник керівника ОП розповів, що наразі на місці влучання ракети триває розбір завалів, працюють комунальні служби, правоохоронці, є волонтери, які роздають людям їжу.

Водночас він пояснив, що постраждалі можуть звернутися до пересувного штабу, який знаходиться безпосередньо на місці події, й надати дані по своєму житлу, або ж до міської адміністрації.

Також Кулеба додав, що люди можуть звернутися безпосередньо до міської адміністрації.

Читайте також: Кадри з Кривого Рогу чітко демонструють жахливу правду про війну Росії проти України – посол США

Як повідомлялося, у Кривому Розі внаслідок нічної ракетної атаки росіян загинуло 11 людей – четверо загинули внаслідок влучання по житловому будинку, семеро – на складі приватного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-