Миколаївщина: у Снігурівському районі вода спадає, підтопленими залишаються 400 гектарів лісу

Миколаївщина: у Снігурівському районі вода спадає, підтопленими залишаються 400 гектарів лісу

Фото
Укрінформ
У Снігурівському районі Миколаївської області залишаються підтопленими 400 га лісових насаджень, що ускладнює розмінування території.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Ліси України» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Миколаївщині було підтоплено майже 654 гектари насаджень Снігурівського лісництва філії «Баштанське лісове господарство». Станом на сьогодні рівень води спадає, затопленими залишаються 400 гектарів», - йдеться в повідомленні.

В установі нагадують, що Снігурівщина майже 9 місяців перебувала в окупації, і всі 2 015 гектарів Снігурівського лісництва досі залишаються небезпечними через засмічення вибухонебезпечними предметами.

Читайте також: На Херсонщині у деяких населених пунктах почали відкачувати воду

Повінь, спричинена підривом Каховської ГЕС, ускладнює розмінування. Під впливом течії всі ці предмети можуть дрейфувати і потрапляти на вже розміновані території. До того ж течією нанесло шар мулу і сміття. Внаслідок цього вибухонебезпечні предмети можуть опинитися під більшою товщею ґрунту.

Відтак, лісівники попереджають, що ходити до лісу в потенційно небезпечних районах заборонено.

Як повідомлялося, на Миколаївщині через підрив Каховської ГЕС під затоплення потрапило понад 3 000 гектарів території лісництв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-