Медична система Миколаєва готова до потенційного зростання захворюваності - МОЗ

Медична система Миколаєва готова до потенційного зростання захворюваності - МОЗ

Укрінформ
У Миколаєві медична система готова до потенційного зростання захворюваності через підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, який відвідав Миколаїв із робочим візитом, йдеться на сайті міської ради, передає Укрінформ.

“В цілому медична система готова до потенційного зростання захворюваності. Наразі випадків інфекційних хвороб, що пов'язані з трагедією, не зафіксовано, однак маємо бути готові до будь-яких сценаріїв. В поверхневих водоймах вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому така вода в жодному випадку не може використовуватися для рекреації (купання) чи обробки харчових продуктів", - сказав Ляшко.

Читайте також: Медики готові реагувати на можливі спалахи хвороб у зоні підтоплень – Ляшко

Він також зауважив, що заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм та купувати продукти на стихійних ринках поруч із такими водоймами.

Також Віктор Ляшко оглянув Центр лікування інфекційних захворювань міської лікарні №5, разом з іншими посадовцями перевірив готовність медичних закладів області до реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб, що пов'язані із наслідками підриву греблі Каховської ГЕС.

Як повідомлялося, вода на Миколаївщині у результаті підриву Каховського водосховища має перевищення по кишковій паличці.

Читайте також: У зоні підтоплень наразі не фіксують випадків інфекційних хвороб - Ляшко

На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-