Обстріл евакуаційного човна на Херсонщині: в ОВА розповіли про стан поранених

Обстріл евакуаційного човна на Херсонщині: в ОВА розповіли про стан поранених

Укрінформ
Евакуйовані 11 червня з лівобережжя Херсонщини, які постраждали у результаті обстрілу військовими РФ, перебувають у лікарні, вони у важкому стані та у стані середньої важкості.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков. 

«Якщо казати про минулу добу, то, мабуть, вся країна і весь світ знає про підступність росіян, які…обстріляли вчора евакуаційні човни, що йшли з лівого берега, обстріляли в спину... Внаслідок цього загинуло три людини, ще десять постраждали, серед них правоохоронців двоє», - сказав Толоконніков. 

За його словами, постраждалі зараз знаходяться у лікарні у важкому стані, в реанімації, деякі у середньої важкості стані - у них кульові поранення. Толоконніков повідомив, що за минулу добу також допомогли двом чоловікам, які рятувалися від повені і росіян - їх з гіпотермією доставили у лікарню, стан постраждалих задовільний. 

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 червня, російська армія атакувала човен із мирними жителями, які евакуювалися з лівобережжя Херсонської області.

Читайте також: Порятунок людей із лівобережжя Херсонщини потребує абсолютної інформаційної тишіГуменюк

За словами керівниці об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, операції з порятунку людей із затопленого лівого берега Херсонщини, що окупований російськими військами, вкрай складні і потребують інформаційної тиші.

На Херсонщині станом на ранок 12 червня у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває. На звільненій території затоплено 3801 будинок.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Фото: Ігор Клименко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-