У водоймах Миколаївщини перевищена норма по кишковій паличці – Кім

У водоймах Миколаївщини перевищена норма по кишковій паличці – Кім

Укрінформ
Водойми Миколаївщини у результаті підриву Каховського водосховища мають перевищення норми по кишковій паличці, тому купатися та ловити рибу наразі суворо заборонено.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 12 червня. 

«Якість води у водоймах Миколаївщини у результаті підриву Каховського водосховища має перевищення по кишкових паличках, тому купатися, ловити та продавати рибу наразі суворо заборонено», - сказав Кім.

Водночас він зазначив, що питна вода, яка подається у місто Миколаїв, відповідає встановленим нормам. Що стосується Баштанського району, то там було затоплено 9 свердловин. Але одна все ж залишилася, і вона подає воду відповідної якості.

Читайте також: У п'яти областях споживання води з акваторії Дніпра небезпечне - МОЗ

«Дуже важливо те, що у місцях підтоплення на нашій території не було кладовищ, скотомогильників, захоронення агрохімікатів тощо. Тому маємо надію, що ситуація найближчим часом вирівняється», - наголосив очільник області. 

Як повідомлялося, на Миколаївщині після теракту на Каховській ГЕС загинуло двоє людей – чоловік та жінка. Також підтоплено 31 населений пункт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-