У п'яти областях споживання води з акваторії Дніпра небезпечне - МОЗ

У п'яти областях споживання води з акваторії Дніпра небезпечне - МОЗ

Укрінформ
У Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській областях споживання та використання води з акваторії Дніпра та інших водойм небезпечне.

Про це попереджає Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Використовуйте воду тільки з безпечних джерел. Закликаємо утриматися від споживання та використання неочищеної води з акваторії Дніпра та інших водойм на територіях, що найбільше постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС. Передусім йдеться про Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Дніпропетровську та Одеську області", - наголошується у повідомленні.

У МОЗ підкреслили, що це пов’язано з тим, що через затоплення полів, каналізаційних споруд, кладовищ та домогосподарств вода має високий рівень забруднення.

"Наприклад, у поверхневих водоймах уже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників. Тому таку воду в жодному випадку не можна використовувати, оскільки це може призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій", - повідомляють в МОЗ.

Читайте також: Нікопольський район отримав додаткові пожежні машини для підвезення води

У відомстві просять уникати: купання у водоймах; забору води для споживання та господарських потреб; напування тварин; вилову риби.

Як повідомлялося, через ризик зараження інфекційними захворюваннями через воду на підтоплених територіях Херсонщини розпочали роботу фахівці Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ). 

Російські війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей та водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-