У Бериславському районі залишаються підтопленими 270 будинків

У Бериславському районі залишаються підтопленими 270 будинків

Укрінформ
На деокупованій Бериславщині Херсонської області залишаються підтопленими 270 житлових будинків

Про це в Телеграмі повідомляє начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, передає Укрінформ.

«Залишаються підтопленими 270 житлових будинків, школи у смт Калинівське та с. Бобровий Кут, насосні станції, мости, кладовище у с. Заповіт Калинівської територіальної громади, трансформаторна підстанція у с. Новогреднєве, модульний ФАП у с. Благодатівка», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Медики готові реагувати на можливі спалахи хвороб у зоні підтоплень – Ляшко

За словами Літвінова, станом на ранок 12 червня рівень води у Каховському водосховищі знизився на 0,88 м і становить 9,04 м. Загальний спад води у водосховищі - 7,73 м. Рівень води в річці Інгулець становить 5,26 м, протягом ночі стабільно знижувався (-0,35 м), величина спаду - 1,12 м. Продовжується безперервний спад води в межах усіх затоплених/підтоплених населених пунктах.

Як зазначається, у зоні підтоплення перебувають 10 населених пунктів району двох тергромад. У Тягинській територіальній громаді – села Тягинка, Одрадокам’янка, Бургунка, у Калинівській територіальній громаді - смт Калинівське, села Бобровий Кут, Краснолюбецьк, Заповіт, Новогреднєво, Мала Сейдеминуха, Благодатівка.

«Населені пункти Одрадокам’янка та Миколаївка через опади залишаються відрізаними від автомобільного сполучення», - інформують в РВА.

Читайте також: Порятунок людей із лівобережжя Херсонщини потребує абсолютної інформаційної тиші – Гуменюк

За ніч випадків підтоплень/затоплень об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури не спостерігалось.

Загалом із підтоплених населених пунктів району евакуйовано 238 осіб, з них 19 дітей та 4 маломобільні особи.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині станом на ранок 12 червня у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває. На звільненій території затоплено 3801 будинок.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-