Громади Рівненщини і Прикарпаття розвивають співпрацю у сферах оздоровлення дітей та обміну досвідом

Громади Рівненщини і Прикарпаття розвивають співпрацю у сферах оздоровлення дітей та обміну досвідом

Укрінформ
Бугринська територіальна громада Рівненщини та Ворохтянська громада Івано-Франківщини втілили проєкт, у межах якого діти оздоровлювалися на Прикарпатті.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

«У Бугринській громаді знайшли можливість оздоровити дітей за бюджетні кошти, що є дуже хорошою ініціативою. Завдяки співпраці з Ворохтянською громадою такий задум вдалося успішно втілити на практиці. Окремо слід відзначити бажання громад співпрацювати та обмінюватися досвідом. В умовах війни співробітництво між громадами стає ключовим фактором для їхнього розвитку та є ефективним інструментом для започаткування нових ініціатив», – сказав керівник регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області Руслан Сивий.

У Бугринській територіальній громаді Рівненської області діє програма з оздоровлення дітей, батьки яких проходять службу в Збройних силах України. В її межах 48 дітей отримали можливість відпочити на Івано-Франківщині. «Діти за бюджетні кошти відпочивали в місцевих закладах та відвідували екскурсії. Працівники Ворохтянської громади організували для дітей культурні заходи, спортивні змагання, квести, створили всі умови для їхнього оздоровлення та відпочинку. Самі діти та їхні батьки позитивно відгукнулися на нашу пропозицію, а ми розуміли необхідність та важливість для них такого відпочинку», - розповів голова Бугринської територіальної громади Сергій Пилипчук.

За його словами, оздоровлення дітей - важливий напрямок у роботі територіальної громади, якому потрібно приділяти більше уваги в такий складний час. Пилипчук переконаний, що через співпрацю з громадами можна досягти будь-яких цілей, як, наприклад, організація відпочинку дітей військовослужбовців.

З робочою поїздкою у Ворохтянській громаді також побували голова та працівники Бугринської територіальної громади. В той час, коли діти відпочивали та відвідували екскурсії, представники громад обмінювалися досвідом та кращими практиками.

За словами Пилипчука, обмін досвідом приносить багато користі, оскільки в такий спосіб можна знаходити нові рішення для розв'язання певних проблем та набиратися ідей для реалізації цікавих проєктів. «Ми обговорили з керівництвом та працівниками Ворохятнської територіальної громади низку питань у сфері освіти, культури, туризму, цивільного захисту та інших напрямків. Особливо було цікаво переймати досвід колег з Прикарпаття щодо розвитку туристичного напрямку. Ми своєю чергою розповідали про наші напрацювання щодо роботи комунальної пекарні, вирощування органічної малини та діяльності інших закладів», – сказав він.

Під час зустрічі обговорювалося питання створення комунальних закладів для оздоровлення дітей, які могли б діяти на території Ворохтянської громади та приймати відвідувачів з усієї України. Такий досвід досить поширений за кордоном. Зокрема, розглядалися приклади з муніципалітетів Республіки Польщі.

Читайте також: За підтримки U-LEAD громада з Херсонщини відновлює енергетичну незалежність

Сторони приділили увагу ключовим напрямкам співпраці, які згодом можуть бути задокументовані вже у договорі про співробітництво між Бугринської та Ворохтянською територіальними громадами.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-