У Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води знизився майже на півтора метра

У Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води знизився майже на півтора метра

Укрінформ
У Снігурівській громаді на Миколаївщині, підтопленій внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, рівень води вже знизився майже на півтора метра.

Про це він повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта уТелеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 07:00 12 червня рівень води в річці продовжує знижуватися, на ранок він зменшився ще на 1,47 см. Підтоплено 353 будинки», - йдеться у повідомленні.

За словами Кухти, щодо ситуації з електропостачанням є позитивна динаміка. Населені пункти сусідньої Горохівської громади, де вода відійшла раніше, вже обстежені працівниками філії Миколаївобленерго та під'єднані до мережі. Поступово будуть підключати ті села, де це буде безпечно та з'явиться технічна можливість.

Читайте також: У Херсоні за ніч рівень води знизився на 21 сантиметр, у Миколаєві - на 6

Продовжується і доставка гуманітарної допомоги в підтоплені населені пункти, підвезення води, працюють бювети. Евакуаційними маршрутами із зони підтоплення переміщено 679 осіб, з них - 138 дітей.

«Коли рівень води знизиться, нас очікує багато роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Чимало будинків зазнали значних пошкоджень або зруйновані повністю», - наголосив Кухта.

Як повідомлялося, у Снігурівській громаді на Миколаївщині внаслідок підриву Каховської ГЕС рівень води піднявся на понад 6 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-