Через обміління Каховського водосховища вже проглядаються будівлі, затоплені при його створенні

Через обміління Каховського водосховища вже проглядаються будівлі, затоплені при його створенні

Укрінформ
Через обміління, викликане підривом ГЕС, у Каховському водосховищі над водою з'явилися будівлі, затоплені при його створенні.

Про це йшлося на зустрічі міністра внутрішніх справ України, керівника робіт із ліквідації наслідків підриву ГЕС Ігоря Клименка з начальником Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрієм Селецьким, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

"За оперативними даними, вода відійшла від громади на понад 300 метрів. Прогнозується, що відстань між берегами зменшиться із 14 кілометрів до близько 1300 метрів. Через це на деяких ділянках Каховського водосховища вже видніються затоплені під час будівництва ГЕС будівлі та об’єкти інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Каховське водосховище вже обміліло на 70%

Інформують, що основним питанням наради стало забезпечення Нововоронцовської громади питною та технічною водою. Начальник селищної ВА розповів, що на території Нововоронцовки та Осокорівки є свердловини, також триває робота щодо відновлення криниць, резервуарів та водонапірної башти.

Нововоронцовська громада має тижневий запас питної води, до населених пунктів вже доправляють ємності обʼємом до 10 кубічних метрів для зберігання води.

Читайте також: Кожен житель Кривого Рогу має скоротити споживання води на 40% - Вілкул

Також Селецький надав архівні мапи, створені до будівництва Каховської ГЕС. На основі них експерти передбачатимуть розвиток ситуації, зокрема природнє розташування русел річок.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Унаслідок цього теракту сталося затоплення територій Херсонської і Миколаївської областей. Натомість рівень води у Каховському водосховищі знизився до 9,1 м, при нормі 16,5 м, через що кілька водоканалів припинили свою діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-