Ситуація у затоплених Олешках критична: росіяни закрили місто, немає світла і газу – ОВА

Ситуація у затоплених Олешках критична: росіяни закрили місто, немає світла і газу – ОВА

Укрінформ
Російські загарбники закрили місто Олешки Херсонської області, які затопило через підрив Каховської ГЕС. У громаді немає зв'язку, світла і газопостачання, евакуація фактично не проводиться.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Ситуація в Олешківській громаді, як і в цілому на лівому березі Дніпра, дуже критична. Окупанти оголошували про якусь евакуацію, але далі слів діло не пішло - ніякої евакуації не було. Зараз у громаді немає зв'язку, світла, газопостачання. Населення гостро потребує питної води і продуктів харчування», - розповів Прокудін.

За його словами, упродовж останніх двох днів окупанти повністю закрили місто і ввели так званий карантин. До російського міста Воронеж евакуюють лише громадян, які мають російський паспорт.

Читайте також: Військова адміністрація заявляє про критичну ситуацію в окупованій Голопристанській громаді

За інформацією місцевих лікарів, унаслідок підтоплення в громаді вже загинуло вісім людей.

«Зараз підтверджена смерть восьми людей, які загинули внаслідок підтоплення. Це перевірена олешківськими лікарями інформація», - зауважив очільник Херсонської ОВА.

Він додав, що власними силами місцевій владі вдалося евакуювати з лівого, непідконтрольного берега, на правий понад сто людей.

Читайте також: У затопленій Олешківській громаді військові РФ займаються мародерством - мер

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово захоплених територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Фото: Фейсбук спільнота міста Олешки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-