У Херсоні рівень води в Дніпрі впав на 31 сантиметр

У Херсоні рівень води в Дніпрі впав на 31 сантиметр

Укрінформ
У Херсоні рівень води в Дніпрі перевищує звичну позначку на 4 метри 72 сантиметри, за ніч він опустився на 31 сантиметр.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

"На 5 день ліквідації аварії на Каховській ГЕС рівень води в Дніпрі біля Херсону перевищено на 4 метри 72 сантиметри. З учорашнього вечора вода відійшла на 31 сантиметр. На Правобережжі затоплено 35 населених пунктів, під водою 3763 будинки. Найбільше підтоплено в Херсоні та Білозерці. На Каховській ГЕС рівень води знизився на 6 метрів 25 сантиметрів", - поінформував Прокудін.

За його словами, триває масштабна рятувальна операція, до якої залучено майже півтори тисячі людей і 345 одиниць техніки. Учора вдалося евакуювати на безпечну територію 248 осіб. Всього з води врятовано 2588 людей. Працює 9 евакуаційних пунктів.

Як зазначив начальник Херсонської ОВА, в окупованій Голій Пристані окупанти не те, що рятують людей, а забороняють їм евакуюватися, погрожуючи розстрілом.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі за добу впав на 1,2 метра

Своєю чергою, Голопристанська міська рада в Фейсбуці поінформувала, що в окупованій росіянами Голій Пристані Херсонської області також почала спадати вода.

"У середньому по місту та населеним пунктам Великокардашинського старостату рівень води в різних частинах знизився від 20-30 см. Інтенсивність руху відтоку в центральній частині міста Гола Пристань, на відміну від східної частини та Великокардашинського старостату, знижена", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, громади Чернівецької області зібрали і відправили понад 100 тонн гуманітарної допомоги жителям підтоплених районів Херсонщини.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-