У Запоріжжі на березі Дніпра, де відійшла вода, влаштували толоку

У Запоріжжі на березі Дніпра, де відійшла вода, влаштували толоку

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі вода відійшла від берега на кілька метрів і оголила сміття, яке роками лежало на дні Дніпра. Волонтери, екоактивісти та небайдужі запоріжці влаштували толоку.

Про це з місця повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми приїхали подивитись, наскільки відійшла вода і побачили ці всі "скарби", які тут "зберігались". Тут і залізні банки 1996, 2005 років. Можна вивчати історію алкогольних вподобань", - розповідає учасниця толоки, жителька Запоріжжя Ольга.

У Запоріжжі на березі Дніпра, де відійшла вода, влаштували толоку / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

Вона звернулась по інформаційну підтримку до блогерів та екоактивістів, бо вода потрошку почала повертатись.

"Я звернулась до запорожців, щоб зібратись і присвятити ранок суботи прибиранню річки. Така можливість є раз на сто років і, на жаль, за таких трагічних обставин. Вода трошки вже почала повертатись. Тож збирались дуже швидко", - додала Ольга.

Організатори толоки придбали мішки для будівельного сміття, рукавички, а також домовитись з кампанією, яка вивозить сміття у Запоріжжі, про те, щоби його забрали з пляжу на полігон.

У Запоріжжі на березі Дніпра, де відійшла вода, влаштували толоку / Фото: Катерина Клочко

З 8-ї ранку волонтери та небайдужі запоріжці збирають на центральному пляжі міста вздовж берега річки пляшки, обгортки, пакети.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі за добу знизився на 1,2 метра

Раніше повідомлялось, через підрив Каховської ГЕС у Запоріжжі в нижньому б'єфі зменшується рівень води. За словами обласної влади, проблем з водопостачанням населення немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-