У двох районах Дніпропетровщини проблеми з водопостачанням через підрив Каховської ГЕС

У двох районах Дніпропетровщини проблеми з водопостачанням через підрив Каховської ГЕС

Укрінформ
Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС і зниження рівня води у водосховищі є проблеми із водопостачанням в Нікопольському і Криворізькому районах Дніпропетровщини.

Про це повідомив у Телеграмі голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

"На Нікопольщині водопостачання припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській, Мирівській, Червоногригорівській ТГ. Організовано підвезення води. Нікополь з перебоями, знижено тиск, тому місцями може не бути води", - йдеться у повідомленні.

Лукашук зазначив, що зараз проводяться роботи для того, щоб один з обласних водоканалів здійснював наповнення резервуарів у Нікопольському районі, певні напрацювання вже є.

Читайте також: Кривий Ріг живиться запасами водосховища, яке не поповнюється - людей просять економити воду

За словами голови облради, на Криворіжжі ситуація трохи краща. В Апостолівській громаді вода подаватиметься погодинно, в Грушівській громаді плануються відключення, але організовано підвезення води. Софіївська громада – воду подають погодинно, заповнюють резервуари.

Наразі п'ять водоканалів, які підпорядковуються обласній раді, працюють в штатному режимі. Дніпровський, Камʼянський, Новомосковський, Павлоградський, Синельниковський райони з водою, поінформував Лукашук.

Він додав, що Президент доручив зробити все, щоб люди були з водою. З держбюджету для Дніпропетровської ОДА виділено 159,7 млн грн для здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води. Дніпропетровська обласна рада та депутатський корпус працюють з бізнесом, волонтерами, благодійниками для вирішення питання допомоги громадам.

Читайте також: Президент провів нараду з питань забезпечення водою Дніпропетровської області

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили людей без жодної допомоги.

У Нікопольському районі через підрив Каховської ГЕС вода відійшла від берега на 500 метрів, через що зупинилась робота насосних станції та водоканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-