Із правобережжя Херсонщини можуть евакуювати майже 16 тисяч людей

Із правобережжя Херсонщини можуть евакуювати майже 16 тисяч людей

Укрінформ
Якщо вода внаслідок підриву Каховської ГЕС буде підійматися й надалі, з правобережжя Херсонщини доведеться евакуювати майже 16 тис. жителів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Сьогодні евакуювали 559 людей із небезпечних територій волонтери, рятувальники та поліцейські. Вже вивезли 2334 жителі області. Найбільше це з мікрорайону Корабел у Херсоні, звідки врятували 1765 херсонців. За попередніми підрахунками, із зони підтоплення на правобережжі, якщо вода буде далі розповсюджуватися, доведеться евакуювати близько 16 тис. людей», - зазначив Прокудін.

Читайте також: Херсонська ОВА відкрила «гарячу лінію» для допомоги постраждалим

За його словами, вранці середній рівень підтоплення був на рівні 5,61 м, а наразі 5,58 м. Утім ситуація залишається досить складною, адже за прогнозами, рівень води може підвищитися.

«Затоплено 600 кв. км Херсонщини, з них 32% це правобережжя, а 68% - це тимчасово окупований наш лівий берег. На правобережжі підтоплено 28 населених пунктів. Попередньо, від водної стихії постраждали 3500 будинків Найбільше постраждали Каховський та Бериславський райони», - додав Прокудін.

Читайте також: Із зони підтоплення на Херсонщині евакуювали вже 2 339 людей

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. У зв’язку з цим є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-