Понад 3,3 тисячі осель залишаються підтопленими внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС

Понад 3,3 тисячі осель залишаються підтопленими внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС

Укрінформ
Внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС залишаються підтопленими 3 375 осель українців.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Третій день уся Україна бореться з наслідками катастрофи, яку викликала атака збройних сил РФ на Каховську ГЕС. На цей час евакуйовано 2 272 особи (за оновленими даними 2 334 особи – ред.), підтопленими залишаються на цю мить 3 375 осель наших громадян", – сказав Клименко.

Він розповів, що для порятунку людей з території мікрорайону Острів у Херсоні залучено 62 плавзасоби, рятувальники, волонтери. Окрім того, за словами міністра, триває порятунок людей з Баштанського району Миколаївської області. Клименко уточнив, що звідти вже евакуйовано близько 800 громадян.

Читайте також: Комісія НАТО-Україна провела засідання щодо Каховської ГЕС – домовилися про оперативну допомогу

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Станом на ранок 8 червня під водою перебували вже 600 кв. км території, середній рівень підтоплення - 5,61 м.

На правобережжі Херсонської області в зоні лиха опинилися близько 16 тисяч людей, триває евакуація. На тимчасово окупованому лівобережжі ситуація критична, окупанти не евакуйовують людей. Уряд України закликав міжнародні гуманітарні організації взяти на себе питання евакуації людей з окупованих росіянами територій Херсонщини.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-