Окуповані росіянами Олешки на лівому березі Херсонщини затоплені на 90% - мер

Окуповані росіянами Олешки на лівому березі Херсонщини затоплені на 90% - мер

Фото
Укрінформ
Тимчасово окуповане росіянами місто Олешки на лівому березі Херсонщини внаслідок підриву окупантами ГЕС затоплене на 90%, а в тергромаді є населені пункти, повністю поглинуті водою.

Про це повідомив у ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо мер Олешок Євген Рищук, передає Укрінформ.

"Вчора (6 червня), десь о першій годині дня, вже у нас було масове підтоплення населених пунктів. Сьогодні у нас є населені пункти, які затоплені на 100%, є населені пункти, які затоплені на 10%. А в тих, що знаходяться трохи далі від річки, зовсім нічого немає. Відтак Підстепне та Піщанівка затоплені десь на 50%, Козачі Лагері — 10%, зокрема прибережна берегова лінія й ті домівки, які там стоять. Олешки затоплені десь на 90%, можливо, трохи більше. Тобто в місті дуже мало сухої території", — розповів Рищук.

За словами міського голови, домівки в Олешках затоплені майже під дах, рівень води на вулицях сягає трьох метрів. Тим часом російська окупаційна влада не евакуює людей і не дозволяє залишити їм місто самостійно.

"Вода прибуває далі. Але вже є добра новина з Нової Каховки про те, що вода там почала спадати. Тож одна чи дві доби — і вода спадатиме і в Олешках. Інше питання — чи піде вона зовсім на нуль, чи просто впаде рівень? Крім того, місто Олешки має низини. Тож там рівень води піднявся до чотирьох метрів. Тобто ситуація щодо підтоплення тяжка", — каже міський голова.

Читайте також: Вода «взяла у кільце» захоплене місто Олешки на Херсонщині

Та навіть коли затоплення завершиться, регіон матиме багато проблем, зокрема зі сміттям і каналізаційними стоками.

За інформацією Рищука, в Олешківській ОТГ до окупації проживало близько 40 тисяч населення. Після окупації залишилося близько 20%, тобто до 8 000 осіб. До громади входить 12 сіл.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На правобережжі Херсонської області в зоні лиха опинилися близько 16 тисяч людей. Із небезпечних місць розпочалася евакуація.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-