Львівський аеропорт можуть відкрити у межах гуманітарного коридору - ОВА

Львівський аеропорт можуть відкрити у межах гуманітарного коридору - ОВА

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький після підписання програми Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи» віцепрем'єр-міністром з відновлення - міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та комісаром ЄС з питань транспорту Адіною Велян, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили можливість відкриття львівського аеропорту. Це одна з важливих речей, яку ми дуже чекаємо. Ми надіємося, що так як наразі є зерновий коридор, може бути і гуманітарний, забезпечений Європейським Союзом», - сказав Козицький.

Водночас очільник Львівської ОВА зазначив, що завдяки програмі від ЄС збільшать кількість пунктів пропуску в області, а також покращать автомобільну та залізничну інфраструктуру.

Читайте також: На Львівщині зареєструвалися майже 240 тисяч переселенців

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській ОВА підписали Угоду про участь України у програмі «Механізм «Сполучення Європи», за якою ЄС виділяє 33 мільярди євро для розбудови української транспортної інфраструктури. Підписання документів відкриє нові можливості у відновленні України та зруйнованої критичної інфраструктури. Асоціація з інфраструктурним фондом ЄС допоможе Україні інтегруватися у Єдиний ринок ЄС, сприятиме економічному зростанню, створенню нових робочих місць та підвищенню конкурентоспроможності.

Програма «Механізм «Сполучення Європи» на 2021-2027 роки передбачає фінансування та гранти на здійснення проєктів у сфері транспорту на суму 25,8 мільярда євро, у сфері енергетики - 5,8 мільярда євро, у сфері цифрового розвитку - 2 мільярди євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-