Жителі Олешок повідомляють, що окупаційна влада не допомагає з евакуацією

Жителі Олешок повідомляють, що окупаційна влада не допомагає з евакуацією

Ексклюзив
Укрінформ
В Олешківській громаді, на загарбаній росіянами території Херсонщини, люди рятують один одного, окупаційна влада населенню не допомагає.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном на умовах анонімності розповіла мешканка громади, яка сама змушена була покинути домівку через затоплення.

«На дахах багато людей, багато потопилися… Дідусі, бабусі, лежачі, хто не міг, не встиг піднятися, самі розумієте… Під’їжджають човнами, когось встигають забирати», - каже жінка.

Сама вона з рідними залишила затоплену хату, вибратися на сухе їм допомогли місцеві мешканці на човнах, які самоорганізувалися, щоб рятувати земляків. Тепер жінка мешкає у знайомих. «Хоч разом. Ми йшли потихеньку, ночували на дорозі, бо вночі не походиш. Розвиднілося, то ми тихенько-тихенько дійшли до місця, де нас перевезли човном», - розповіла вона.

За словами співбесідниці, за перевезення місцеві мешканці грошей не беруть: "Хлопці тягнуть човни, стоячи по шию у воді, плечі у них – сині від такої роботи, адже там сильна течія".

Загарбники та самопроголошена влада, каже вона, не допомагають людям.

Жінка розповіла, що її знайома, яка також змушена була покинути будинок, підняла на дах кролів, каченят, собак, давши їм шанс на виживання.

Читайте також: На лівобережжі Херсонщини росіяни не проводили евакуацію і перешкоджали волонтерам – облрада

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС.

Вода оточила захоплене російськими військами місто Олешки на Херсонщині, люди рятуються на дахах, на допомогу їм ніхто не приходить. У населених пунктах загарбаної Голопристанської громади Херсонської області вода прибуває, її рівень подекуди сягає 3,5 метра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-