За добу росіяни обстріляли дев'ять областей України

За добу росіяни обстріляли дев'ять областей України

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти областей України, є загиблі і поранені люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 7 червня.

У Чернігівській області за добу ворог сім разів обстріляв з мінометів та артилерії Новгород-Сіверський та Корюківський райони.

У прикордонному селі Семенівської громади пошкоджено два будинки та магазин. Без жертв.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили чотири обстріли прикордоння. Зафіксовано 13 вибухів.

В Юнаківській громаді внаслідок атаки дрона типу Shahed сталася пожежа та руйнування приватного житлового будинку. Двоє людей загинули, одну людину з пораненням доставили до лікарні.

Також обстрілів зазнали Миколаївська та Білопільська громади.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала понад 20 ударів по позиціях ворога та знищила штурмовик Су-25

Вчора протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів Сумщини. Зафіксовано 71 вибух. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Миропільська, Середино-Будська, Шалигинська, Зноб-Новгородська, Великописарівська громади.

У Середино-Будській громаді через артобстріл пошкоджено два приватні житлові будинки та господарчі споруди. Внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено шість приватних житлових будинків.

У Білопільській громаді пошкоджено лінію електропередач.

По Великописарівській громаді росіяни били з артилерії, пролунало шість вибухів. Пошкоджено приватний житловий будинок та гараж.

За добу війська РФ здійснили 105 обстрілів 16 прифронтових населених пунктів Запорізької області: 4 авіаудари - по Ольгівському, Полтавці та Омельнику, атаки БПЛА по Щербаках, Степовому та Малих Щербаках, 12 ударів із РСЗВ по Чарівному, Малинівці, Кам'янському, Степовому та 86 артилерійських обстрілів по Гуляйполю, Гуляйпільському, Залізничному, Новоандріївці, Червоному, Білогір'ю, Темирівці.

Зафіксовано руйнацію 18 будинків, квартир, господарчих споруд та інших цивільних об'єктів.

У Дніпропетровській області вранці армія РФ двічі атакувала Нікопольський район. Спочатку - Мирівську громаду з безпілотника. Потім - Нікополь з важкої артилерії. Наслідки уточнюються.

Вчора з артилерії ворог бив по Нікополю, Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Пошкоджені гімназія, сім приватних будинків, господарча споруда, лінії електропередач, понад 20 сонячних панелей.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів у районі Огірцевого, здійснила мінометні та артилерійські обстріли Сотницького Козачка, Баранівки, Ветеринарного, Високої Яруги, Стрілечої, Гатище, Синельникова, Цегельного, Стариці, Вовчанська, Зибиного, Караїчного, Зарічного, Печенігів, Бударок, Вільхуватки, Чугунівки, Мілового, Великого Бурлука, Одрадного, Фиголівки.

На Куп’янському напрямку протягом доби артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове.

З артилерії ворог обстріляв Вовчанськ Чугуївського району.

Вчора росіяни били з артилерії по селу Западне Куп'янського району. Пошкоджено Придніпровське управління магістрального аміакопроводу державного підприємства "Укрхімтрансаміак". Пошкодження незначні, трубопровід з аміаком не пошкоджено. Витоку аміаку немає.

Ворог з артилерії обстріляв околиці села Уди Богодухівського району.

У Луганській області російські війська зруйнували ще два будинки у Невському. Також руйнувань зазнав зерноток.

У Новолюбівці ворожа артилерія обстріляла територію навколо цвинтаря.

Минулої доби росіяни атакували поблизу Кремінної та Білогорівки, з авіації обстріляли Діброву. З артилерії, крім вищезгаданих населених пунктів, – Новоселівське.

За добу ворог 97 разів обстріляв Луганщину, випустив 425 снарядів.

У Донецькій області росіяни за добу здійснили 20 обстрілів, били по селах Веселе, Ласточкине, Желанне, Торське, Карлівка, Нетайлове, містах Авдіївка, Часів Яр, Торецьк, смт Північне.

Пошкоджено 9 житлових будинків, два цехи Авдіївського коксохімзаводу, дитсадок, будівлю підприємства "Богдан", автобазу.

На Донеччині за добу двоє людей загинули.

У Миколаївській області вчора внаслідок артилерійських обстрілів Очакова пошкоджено житлові будинки та елеватор.

Також вчора армія РФ завдавала артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.

Читайте також: Сили оборони за добу знищили 880 російських загарбників

Херсонську область за добу загарбники обстріляли 70 разів (випустили 353 снаряди), з них по Херсон був обстріляний 9 разів (29 снарядів).

За добу внаслідок російської агресії одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС протягом ночі надзвичайних подій не зафіксовано, інтенсивність підтоплення зменшується, однак через значні руйнування дамби вода ще прибуватиме. За прогнозами, рівень води ще збільшиться приблизно на метр протягом 20 годин.

Вночі почалося підтоплення Білозерськї громади.

Станом на ранок середи затоплено 1862 будинки на правобережній Херсонщині. Усі служби працюють для надання допомоги людям у зоні підтоплення.

На 6:00 евакуйовано 1457 людей, зокрема з мікрорайону Корабел у Херсоні - 1286 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-