Кривий Ріг скоротить споживання води з Каховського водосховища

Кривий Ріг скоротить споживання води з Каховського водосховища

Укрінформ
Ситуація з постачанням води у Кривому Розі контрольована, але необхідно скоротити на 30% її споживання у районах, які живляться з Каховського водосхочища.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Зараз наше завдання – на 30% знизити споживання у тих районах, які заживлені від Каховки (Каховського водосховища. - ред.)" - зазначив Вілкул.

Для цього, наголосив він, треба вдатися до кількох кроків. По-перше, максимально необхідно зменшити споживання води промисловістю.

Читайте також: Запоріжжю не загрожують перебої води через підрив Каховської дамби – ОВА

"Під особисту відповідальність кожного керівника підприємства. Прошу виявити свідомість, інакше відключатимемо примусово", - додав Вілкул.

По-друге, для населення тиск води буде знижуватися з 22:00 до 05:00. Вода діставатиме лише до перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток та циркулювання.

Крім того, повністю заборонено полив зі шлангів.

"У селах по дузі від Інгульця через низ до Софіївки подача води буде лише з 08:00 до 12:00. Якщо цих заходів буде недостатньо – вводитимуться додаткові обмеження, але ми зробимо все, щоб вода у нашому місті була", - йдеться в дописі.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС не вплине на водопостачання Києва

Вілкул додав, що у Кривому Розі на 30% міста (це Центрально-Міський, частково - Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони) вода подається від Карачунів, на решту 70% міста (решта районів) вода подається від Каховського водосховища через водосховище "Південне".

У місті вже проведено екстрену нараду з усіма причетними, проведено оцінку ситуації та введено план, що включає технічні та організаційні заходи.

Як повідомлялося, вночі ворог підірвав Каховську ГЕС, на Херсонщині почалась евакуація населення.

Представники влади Херсонської області закликали людей зробити запас технічної та питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-