Ігнат — про SAMP-T: Сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot

Ігнат — про SAMP-T: Сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot

Укрінформ
Україні потрібно замінити усі радянські зенітно-ракетні комплекси на сучасні західного зразка, і ми над цим працюємо.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Ми маємо замінити усі наші радянські ЗРК на сучасні західного зразка. І Україна веде перемовини із західними партнерами про надання нам різних зенітно-ракетних систем", - сказав Ігнат.

Читайте також: В російських ЗМІ «знищили» вже десятки Patriot, але брехня не змінить реальність – Карпентер

За його словами, йдеться не лише про Patriot, а й інші комплекси та установки. Серед них - SAMP-T - зенітно-ракетний комплекс дальньої дії. "Вже хочеться бачити його в бойовій роботі. Він має доволі-таки вражаючі характеристики, і ми сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot, знищуватиме крилаті та балістичні ракети і навіть авіаційну техніку", - зазначив речник Повітряних сил.

Крім цього, підкреслив він, досить ефективними є ЗРК IRIS-T SLM та NASAMS- зенітно-ракетні комплекси середньої дії. "Ці комплекси теж будуть розвиватися, і, як запевняють партнери, ці системи матимуть ракети більшого радіуса дії", - повідомив Ігнат.

Читайте також: Україна не атакуватиме пункти дислокації «Іскандерів» у РФ західною зброєю - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня в Україну прибули системи протиповітряної оборони Patriot від Сполучених Штатів Америки, Нідерландів та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-